Tel: 021/616-992
Fax: 021/610-586
          E-mail:
          savjetovaliste.lanterna@st.t-com.hr
Trg Tina Ujevića 5/3
21 300 Makarska
Sljedeća
Savjetovalište Lanterna je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
BICIKLIJADA MAKARSKA 2017

Petnaesta, već tradicionalna makarska Biciklijada održana je 3. lipnja 2017. u organizaciji Savjetovališta Lanterna i  Biciklističkog kluba Makarska.
Ovogodišnja 15. Biciklijada održana je na radost i ushit svih sudionika koji su ovo lijepo sunčano jutro zagospodarili gradom bez vozila na motorni pogon, uz poklon majice, zabavni program i lutriju, kad su na jednoj od najljepših riva mali biciklisti biti potpuni vladari.
Biciklisti svih uzrasta, kao i oni  na rolama, romobilima i skejtovima, startali su nakon nastupa Gradske glazbe. Na ovogodišnju Biciklijadu odazvao se 719 sudionika  - djece, mladih, roditelja, građana, sportaša, turista i rekreativaca; najbrojnija su bila djeca osnovnoškolske dobi.  Dvoje djece je lakše ozlijeđeno i pružena im je potrebna liječnička pomoć.
Biciklijada nema natjecateljski karakter i cilj joj je promoviranje zdravog stila življenja, međusobnog druženja i zabave te odgovornog ponašanja u prometu. Cilj ovakvih aktivnosti je prevencija fizičkog i psihičkog zdravlja - aktivan odmor želimo suprotstaviti dosadi te utjecati na smanjenje interesa za uzimanje droga i alkohola. Napominjemo kako je cilj Biciklijade također i razvijanje odgovornog odnosa u prometu.
Biciklisti u majica boje ciklame (logo majica Lina Rica), koje su organizatori darovali sudionicima preplavili su makarsku rivu. Nakon podjele startnih brojeva, uz nastup Gradske glazbe, u 10 sati krenula je vožnja gradskim ulicama: mali krug za najmlađe sudionike, koje su budno pratili njihovi roditelji i organizatori i 2 - 3 velika kruga za one malo starije oko Grada (10ak km). Cijeli grad je bio zatvoren za promet osim za sudionike Biciklijade. Promet su osiguravali osim policije i komunalnih redara te stotinjak volontera. Nakon utrke u kojoj su svi bili pobjednici sudionici su se mogli osvježiti uz peciva i vodu.
Manifestacija je popraćena zabavnim programom, uz već tradicionalno i originalno vodstvo Joška Marče. U zabavnom programu su nastupili Gradska glazba, Ružica Čović, Frane Granić i Stipe Kovačevića, već poznati freestyleri na svojim BMXicima. Glavni  zgoditak
- bicikl dobio je Mićo Zanchi. Najmlađi sudionik ovogodišnje Biciklijade bio je Patrik Iličić, a najstariji Zoran Pajić.
Ovogodišnja Biciklijada je imala i humanitarni karakter. Prikupljala se pomoć za oboljelog sugrađanina Ivorina Vrkaša i skupilo se 3.000,00 kn. Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli svojim prilogom.
Petak, 2. lipnja 2017.god.
Nakon radionice servisiranja bicikla (Nenad Okmažić, Nenad Židić, Joško Marče) te prikazivanja fotografija s ranijih Biciklijada u zabavnom programu je nastupio DJ Spajić te Frane Granić i Stipe Kovačević u BMX show.
Pokrovitelji Biciklijade su bili Grad Makarska, Turistička zajednica grada Makarske, Splitsko - dalmatinska županija te Općina Tučepi. Medijski pokrovitelji: Makarska kronika, Makarsko primorje, Makarskapost, RMR. Sponzori su: Apfel d.o.o., Hoteli Makarska i Merlin company.
Prethodna
DOKUMENTI