Tel: 021/616-992
Fax: 021/610-586
          E-mail:
          savjetovaliste.lanterna@st.t-com.hr
Trg Tina Ujevića 5/3
21 300 Makarska
Sljedeća
Savjetovalište Lanterna je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
OSMIJEH ZA OSMIJEH SAVJETOVALIŠTA LANTERNA
Protekli tjedan na nacionalnoj razini provodio se tjedan Hrvatska volontira pod nazivom MOŽEMO BITI VEĆI. Manifestaciji Hrvatska volontira koja se održava sedmu godinu za redom pridružilo se i ove godine Savjetovalište Lanterna i to s projektom Osmijeh za osmijeh.
Projekt Osmijeh za osmijeh Savjetovalište Lanterna provodi u Domu za starije i nemoćne od ove godine svake srijede, a akciju Hrvatska volontira odlučili smo obogatiti glazbom i zakuskom. U srijedu u poslijepodnevnim satima okupili smo se  u zajedničkim prostorijama Doma i uz harmoniku i pjesmu  kojoj su se pridružili i sami korisnici Doma stvorili jednu novu i prekrasnu uspomenu. Samo druženje je planirano u vrtu Doma ali, zbog kiše smo cijelu aktivnost premjestili unutar ustanove. Ipak kiša nije pokvarila dobro raspoloženje koje je to poslijepodne vladalo  među korisnicima. Iako smo doveli harmonikaša volontera u jednom smo trenutku uspjeli motivirati  dugogodišnjeg harmonikaša inače korisnika Doma da preuzme harmoniku i sam nešto zasvira. Njegovo sviranje je  prihvaćeno  s velikim oduševljenjem i korisnika i osoblja Doma jer već godinama odbija uzeti harmoniku i svirati.
U organizaciji i provođenju samog druženja osim članova Savjetovališta Lanterna sudjelovale su i naše volonterke iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, dvije  volonterke  iz Splitske banke, jedna volonterka iz cvjećarnice Strelicija i jedan volonter iz javnog sektora. Pridružili su nam se i članovi obitelji nekih korisnika i samu zabavu učinili još veselijom. Nakon druženja svi smo se osjećali ispunjeno i bogatiji za jedno novo iskustvo. Uistinu smo ostvarili cilj projekta i dobili širok osmijeh za osmijeh.  Na kraju smo se razišli uz obećanje da ovakvo druženje moramo ponoviti jer nam je svima ponekad potreban odmak od problema, a uz pjesmu je to najlakše učiniti.

Voditeljica:
Patricija Batinović
DOKUMENTI
Prethodna