Tel: 021/616-992
Fax: 021/610-586
          E-mail:
          savjetovaliste.lanterna@st.t-com.hr
Trg Tina Ujevića 5/3
21 300 Makarska
Sljedeća
Savjetovalište Lanterna je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
DOKUMENTI
Jučer u prostoru dvorane Arte izvedena je predstava pod nazivom POSUDI MI… Skupina entuzijasta, mame i njihova djeca pod redateljskom palicom Božene Delaš, priuštili su nam pola sata potpunog uživanja. Cijela predstava je amaterski uradak koji su osmislili sami sudionici. Mjesecima su vrijedno radili i vježbali te su s ponosom sinoć s nama podijelili rezultat tog rada.
Priprema same predstave i rad na dramskim radionicama spojio je roditelje i djecu te na novi način povezao njihove živote. Otkrili su neke skrivene sposobnosti, razbuktali vlastitu kreativnost, pobijedili poneke strahove, a ono što je sigurno cijelo su se to vrijeme izvrsno zabavljali.
Ljubav i žar s kojim su vrijedno radili prenijeli su i na pozornicu i na cijelu dvoranu.
Glumci su bili potpuno prirodni, scenom su se kretali kao da im je to dio svakodnevnice, a zapravo su njihovi životi nešto sasvim drugo od kazališta. Među njima ima profesorica, odgajateljica, krojačica, odvjetnica
… raznih profesija - glumica nema. Ipak sinoćnjom izvedbom su nas u potpunosti razuvjerili. Predstava obrađuje tematiku obitelji i iz raznih perspektiva majki i djece pokušava objasniti što je obitelj za običnog čovjeka. Djeca  glumci su u predstavu  unijeli vedrinu i iskrenost svojom dječjom mudrosti.
Puna dvorana Arte od najmlađih do najstarijih je predstavu pratila i smijehom i pokojom suzom te kući otišla puna toplih emocija.
Predstava se izvodi i večeras 9.5.2018. te vas ovim putem pozivamo ako niste uspjeli sinoć s nama podijeliti ovu lijepu priču imate  ponovno prilike danas.
Predstava je dio projekta I KAO DIO SI CJELINA! podrška jednoroditeljskim obiteljima koji je podržan od Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, a organizator je Savjetovalište Lanterna. Voditeljica projekta je Patricija Batinović.
Prethodna