Tel: 021/616-992
Fax: 021/610-586
          E-mail:
          savjetovaliste.lanterna@st.t-com.hr
Trg Tina Ujevića 5/3
21 300 Makarska
Sljedeća
Savjetovalište Lanterna je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
DOKUMENTI
Uoči Dana grada Makarske u gradskoj vijećnici Savjetovalište Lanterna u partnerstvu s Gradom Makarska dodijelilo je nagrade volonterima našeg grada.

Nagrade su uručili gradonačelnik Jure Brkan i predsjednica Savjetovališta Lanterne Sanja Puharić i čestitali svim volonterima te izrazili zahvalnost za nesebično i velikodušno darivanje zajednici.

Ove godine smo pojačali broj kategorija i na taj način ovu dodjelu digli na jednu višu razinu.

Glavnu nagradu za Volontera 2018. dobio je Robert Šarić koji svakodnevno pomaže u Udruzi Sunce i olakšava življenje osobama s invaliditetom.

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića dobila je glavnu nagradu za Organizatore volontiranja 2018. Nagradu je primio ravnatelj Slavko Gudelj i obećao kako će se volontiranje u njihovoj školi nastaviti razvijati.

Dr. Luca Ivanda, liječnica školske medicine svoj je profesionalni i privatni život posvetila pomaganju drugima, dobitnica je nagrade u kategoriji Dugogodišnji doprinos zajednici.

Za kategoriju Mladi volonter/volonterka do 25g.  nagradu je dobila Maja Čatlak. Aktivno je sudjelovala u svim školskim projektima, volontirala je u Udruzi Sunce i promovirala školu u lokalnoj zajednici.

Ove godine smo uručili dva posebna priznanja:

1. CRVENI KRIŽ MAKARSKA dobio je priznanje za područje humanitarnog rada i brige za najpotrebitije i čestitali smo im 140 godina postojanja.

2. TONKA DOBRINIĆ dobila je priznanje kao najstarija volonterka za poseban doprinos zajednici kroz svakodnevnu brigu za stare i nemoćne te za izniman trud i požrtvovnost u ispunjavanju te zahtjevne zadaće.

Dodijelili smo i zahvalnice nominiranim volonetrima:

Josipa Čizmić, Stela Iljukić, Hana Kostanić i Danijela Šimić dobile su zahvalnice u kategoriji Mladi volonter/volonterka do 25g.

U kategoriji Organizator volontiranja zahvalnice su dodijeljene Biciklističkom klubu Makarska i Udruzi Milan Ožić
Mike.

Sanja Puhari
ć je dobila zahvalnicu u kategoriji Dugogodišnji doprinos zajednici.

Za kategoriju Volonter/volonterka 2018. zahvalnice su uručene Marici Garmaz, Josipu Paunoviću i Julijani Vitanović.

Voditeljica projekta Patricija Batinović zahvalila je svim volonterima na njihovom velikom doprinosu razvoja zajednice i nesebičnom pomaganju onima kojima je pomoć potrebna.

U ime grada sve prisutne pozdravila je Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport u Odjelu za društvene aktivnosti.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti svima onima koji su omogućili da se ova priča nastavi.

Velika hvala: Autoru fotografije koja uljepšava naše zahvalnice
Tinu Brkulju, Glazbenoj školi i prof. Stipanu Popoviću koji je našu svečanost oplemenio prekrasnom skladbom na gitari, Akademskom slikaru Goranu Novoviću koji je izradio slike koje su dobili naši nagrađeni volonteri, Obrtu Yetti koji nam je velikodušno donirao fritule kako bismo se zasladili i mnogim drugima….

Još jednom veliko HVALA!

Vjerujemo kako
ćemo samo rasti i svake godine biti još bolji.

Patricija Batinović, voditeljica projekta
Savjetovalište  Lanterna.
Prethodna